Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service
Filter by Categories
Geen onderdeel van een categorie

Teams

Services

If you want to go fast go alone, if you want to go far go togetherAfrikaans gezegde

“Vaak gaat zo’n heisessie hartstikke goed. We begrijpen elkaar, het is leuk, geeft energie en er worden nog goede dingen besproken ook. Hoe is het dan toch mogelijk dat ik geen opwaartse leercurve zie? Na een week of twee zitten we gewoon weer met z’n allen in hetzelfde patroon.”

In een goed functionerend team halen mensen het beste uit zichzelf en elkaar. Een sterk team levert betere prestaties dan een groep individuen en een sterk team is uiteindelijk de motor van succesvolle organisatieveranderingen.

Teamcoaching

Teamcoaching

Teamcoaching

Om iets te doorbreken moet je iets doorbreken. Daarom beginnen onze teamcoachingstrajecten vaak met een stormrondje. Zo’n eerste sessie is een onmisbare eerste stap, maar is geen garantie voor duurzaam succes. Daarom begeleiden wij een team vaak gedurende een periode van een jaar. Tijdens dat jaar plannen we een aantal sessies van een of een aantal dagen, waarvan het stormrondje de eerste is. Ook schuiven we aan bij een paar vergaderingen, om het team ook eens in het wild te observeren en van feedback te voorzien.
Wij koppelen de inhoud (bijvoorbeeld een strategisch of tactisch besluit) aan het proces (bijvoorbeeld werken aan vertrouwen of onderling respect). Onze sessies zijn daarom zo opgebouwd dat werken aan het team versterkend werkt voor het inhoudelijk onderwerp: doordat je elkaar beter begrijpt kan je sneller een gedragen besluit nemen.

Conflict-bemiddeling

Conflict-bemiddeling

Conflict-bemiddeling

Je herkent misschien de situatie, dat een conflict tussen twee mensen in een MT de rest van het team mee omlaag trekt. Vaak kiest een leider ervoor om een teambuildingsessie te organiseren, in de hoop dat het conflict opgelost gaat worden. Dit is vaak een grote energy drain voor het team. In onze conflictbemiddelingstrajecten helpen wij de spelers om hun eigen patronen en afweermechanismen te leren herkennen. In wezen gaat het hier om invloedsstijlen maar dan gericht op het beïnvloeden van een conflict. Thomas Kilman spreekt over het balanceren tussen assertiviteit (zorgen voor je eigenbelang) en coöperativiteit (zorgen voor andermans belang). In onze aanpak worden persoonlijke coaching, driegesprekken (tussen de twee personen die in conflict zijn en een coach), en teambuildingsessies (hoe verhoudt het conflict zich tot het grotere geheel) ingezet om tot duurzame oplossingen te komen.

Onze conflictbemiddelingstrajecten hoeven niet lang te duren. Je kan vaak al na een of twee sessies concluderen of een situatie nog te redden valt of niet.

Vaak werken wij daarom meestal ook nauw samen met de leidinggevende en met HR.

 

Team Maturity Survey

Team Maturity Survey

Team Maturity Survey

In een volwassen team halen mensen het beste uit zichzelf en uit elkaar. Zij zijn proactief en nemen verantwoordelijkheid voor hun acties. Teamleden accepteren elkaar zoals ze zijn en ze kennen elkaars overtuigingen en drijfveren. Ze geven en ontvangen constructieve feedback om zo de prestatie van het hele team te verbeteren.
De Team Maturity Survey van The Changery is de input voor een teamcoachingstraject. De teamontwikkeling begint dan met een eerlijke en open analyse van hoe het team functioneert. Ons Team Maturity Survey, dat bestaat uit 6 criteria, helpt teams inzicht te krijgen in de gebieden waarin zij een stap kunnen zetten richting een high-performing team.

Wilt u meer weten? Neem contact op met ons.