Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service
Filter by Categories
Geen onderdeel van een categorie

Cultuur

Services

Cultivated culture can overpower even the strongest of intents..G.R. Stephenson

Gewenste cultuur? Verantwoordelijkheid nemen. Pro-actief zijn. Klantgerichtheid. Beter leren omgaan met verandering. Meer vertrouwen. Elkaar aanspreken. Ruimte geven. …. Als het om cultuurverandering gaat hebben we vaak hoge verwachtingen. Maar cultuurverandering op de managementagenda is een mixed blessing; iedereen vindt het belangrijk en is geïnspireerd om er zijn schouders onder te zetten. En tegelijkertijd weet niemand echt wat je moet doen om die hardnekkige cultuur in beweging te krijgen.

In onze cultuurtrajecten werken wij gelijktijdig met de managers en met mensen op de werkvloer. Wij zien vaak dat managers en medewerkers verschillende visies hebben op de cultuur. En dat klopt ook, want ze werken iedere dag in een volstrekt andere context; zij kijken door een andere bril. The Changery helpt bij het bij elkaar brengen van ideeën, zodat acceptatie en begrip ontstaan: de basis van alle verandering.

Kernwaarden

Kernwaarden

Kernwaarden

Net als mensen dieperliggende drijfveren hebben, worden ook organisaties gedreven door ‘iets’ wat de mensen eraan bindt: de purpose, de cultuur, het product, het succes. Wij werken met kernwaarden door een value-survey uit te zetten bij alle medewerkers: wat zijn jouw persoonlijke waarden? Welke waarden ervaar jij in de organisatie? Welke waarden vind jij belangrijk voor de toekomst?
Meestal heeft een MT ook een lijstje gewenste ‘waarden’ in het hoofd. De uitkomsten van de survey leggen we naast deze gewenste waarden: hier staan we dus, en deze weg hebben wij nog af te leggen.

Geschiedenisbalk

Geschiedenisbalk

Geschiedenisbalk

“Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen”. Welke lessen leren we uit onze geschiedenis? Deze werkvorm helpt teams het collectief geheugen op te frissen. In volgorde van anciënniteit vertellen deelnemers hun verhalen aan elkaar. Samen terugkijken naar belangrijke gebeurtenissen werkt verbindend en geeft inzicht in fnuikende patronen. Daarnaast is het een mooie manier om op zoek te gaan naar de succesformules (het goud) en valkuilen van de organisatie. Wat nemen we mee, wat laten we achter?

Fishbowls

Fishbowls

Fishbowls

Een fishbowl is een effectieve manier om een dialoog te voeren, met groepen tot wel 80 mensen tegelijk. De dialoog gaat over de visie en strategie van het bedrijf. Of de stand van zaken in een reorganisatie met alle bijkomende emoties en onzekerheden. Maar ook een gesprek over de huidige en gewenste waarden in de organisatie, in combinatie met onze value-survey.
Dit keer zijn het de medewerkers die aan het woord zijn, en vragen wij de managers om in de buitenkring te blijven zitten en te luisteren.

Leren interveniëren

Leren interveniëren

Leren interveniëren

Alle pogingen die je doet om invloed uit te oefenen op een gewenste verandering noem je een interventie
In onze cultuurprogramma’s leren wij managers interventies te kiezen die passen bij de context en bij het verandervraagstuk.
Sommige interventies zullen je gemakkelijker afgaan dan andere. We dagen je uit om ook eens te experimenten met interventies die nieuw voor je zijn en waarvoor je misschien buiten je comfortzone moet treden.
Voorbeelden van interventies zijn: coachen, Appreciative Inquiry (AI), Transactionele Analyse en werken met organisatieopstellingen.

Wilt u meer weten? Neem contact op met ons.