Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service

Cultuurverandering

Services

Cultivated culture can overpower even the strongest of intents
G.R. Stephenson

Gewenste cultuur? Verantwoordelijkheid nemen. Proactief zijn. Klantgerichtheid. Beter leren omgaan met verandering. Meer vertrouwen. Elkaar aanspreken. Ruimte geven.…. Als het om cultuurverandering gaat hebben we vaak hoge verwachtingen. Maar cultuurverandering op de managementagenda is een mixed blessing; iedereen vindt het belangrijk en is geïnspireerd om er zijn schouders onder te zetten. En tegelijkertijd weet niemand echt wat je moet doen om die hardnekkige cultuur in beweging te krijgen.

Impact

In onze cultuurtrajecten werken wij gelijktijdig met managers en met mensen op de werkvloer. Wij zien vaak dat managers en medewerkers verschillende visies hebben op de cultuur. En dat klopt ook, want ze werken iedere dag in een volstrekt andere context; zij kijken door een andere bril. Wij helpen bij het bij elkaar brengen van ideeën, zodat acceptatie en begrip ontstaan: de basis van alle verandering.

Interventies op maat

• Cultuurtraject. Op maat, gekoppeld aan de organisatieontwikkeling. Vaak werken we samen met een adviesbureau dat meer aan de blauwe kant van de change zit.
• Waardensurvey. Een peilstok hoe het staat met de huidige waarden én inzicht in de gewenste waarden.
• Vissenkomgesprek. Groepsdialoog met leiders en medewerkers. Echt luisteren naar wat er leeft.
• Change Readiness Training. Omgaan met angst, weerstand én nieuwe mogelijkheden.
• Feedback Training. Leren er geen doekjes om winden, maar het gewoon te zeggen.

Wil je meer weten? Neem graag contact op met ons.