Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service

Leadership Trail Zuid-Afrika

Leadership Trail Zuid-Afrika

Back to the basics,
terug naar je eigen natuur

Leadership trail Zuid-Afrika

Op deze reis ga je helemaal back to the basics. Geen telefoon, Netflix, appjes, e-mail of andere afleiding. En ook geen coaches en guru’s die jou de weg wijzen. Want alles wat je nodig voor je eigen persoonlijke ontwikkeling heb je al bij je. Je hebt genoeg aan jezelf, de wildernis, een interessante groep reisgenoten en je opschrijfboekje. Je maakt ruimte voor de vragen die belangrijk voor je zijn en die tijd nodig hebben. Om dit te kunnen doen is het nodig om een stap terug te doen uit de hectiek van het dagelijks leven en de stilte op te zoeken.

Wat kom je tegen?

Behalve kuddes olifanten kom je jezelf tegen. De eerste dag voelt als een duik in het diepe. Geen houvast meer, accepteren dat je eigenlijk niks weet. In de dagen die volgen worden je zintuigen steeds meer wakker. Je gaat meer horen, ruiken, voelen en zien. Je raakt gewend aan de geluiden van de olifanten die met hun massieve lichamen tegen bomen schuren, aan de bavianen die met hun families voorbij wandelen in de schemering, de vogelgeluiden, het minutenlange geroffel van een passerende kudde buffels midden in de nacht. Van de wildernis gidsen leer je wijze lessen over de dieren en de natuur. Ieder nacht waak je een paar uur over de groep. Dat zijn onvergetelijke momenten.

Wat levert het op?

Je wordt je meer en meer bewust van je gedachten, emoties en gevoelens. Dit kunnen intense geluksmomenten zijn, maar ook pijn, gemis of verdriet. Wakend bij het vuur onder de sterren, zie je soms ineens glashelder waar je naar verlangt, wat je wilt loslaten of waar je voor wilt gaan. Dit zijn allemaal inzichten waar je pas aan toekomt als je uit de gehaaste hectiek van je normale leven stapt. In de stilte van de natuur heb je de tijd en de ruimte om tot nieuwe antwoorden te komen op hoe jij wilt leven en welke koers je wilt gaan varen.

Review

Of ik een stukje wilde schrijven over mijn reis naar Umfolozi. En of ik dat wil. De magische werking van Afrika heeft namelijk een grote impact op mij gemaakt. Het stond niet echt op mijn vizier om een week te voet door een natuurpark in Zuid Afrika te trekken. Little did I know.. Met een rugzak in een kleine groep gelijkgestemden onder de bezielende leiding van Ian en Mariette heb ik een intense innerlijke reis gemaakt. Hoe gek dat ook klinkt, voelde het als thuiskomen. De stilte. De overweldigende natuur. Het totale niets is onwaarschijnlijk helend, in welke fase je je ook bevindt. Zes dagen onder de sterrenhemel slapen op de meest waanzinnige plekken beantwoordt alle vragen. Die antwoorden blijken niet van ‘buiten’ te komen, heb ik daar ontdekt. – Piet Smit, founder reclamebureau XXS –

Wat is het programma?

Er is geen programma. Je gaat 6 dagen de wildernis in, samen met 7 reisgenoten en 2 door de wol geverfde gidsen en je opschrijfboekje. Rugzak op, lopen van kamp naar kamp, samen koken, slapen onder de sterren en waken bij het vuur. Er is iedere dag, rondom het kampvuur, een moment om te delen wat je hebt ervaren. Je wordt geraakt door de verhalen van anderen en jij raakt anderen weer met jouw verhaal.

Voor wie?

Als je bewust stil wilt staan bij vragen die jou al een tijdje bezig houden maar waar je maar niet aan toekomt.
Als je een stap wilt zetten in je bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.
Als je geen behoefte hebt aan praten en analyseren maar juist aan stilte, om je eigen ‘zelfsturende’ leerproces te doorlopen.
Als je zin hebt in avontuur en een onvergetelijke ervaring op wilt doen in de natuur.

Stichting Kenchaan

Ian read is de oprichter van de Kenchaan Foundation, die zich inzet voor het behoud van de unieke Zuid-Afrikaanse natuur en wildernis. Door mee te gaan ondersteun je Kenchaan en haar missie! www.kenchaan.com

Trail programma

Intake gesprek
Wie ben je en met welke onderzoeksvraag ga je op reis.

Onboarding met de groep (1 dag, begin juni)
Kennismaken en uitwisselen van elkaars vragen
Mentale en praktische voorbereiding op de reis

Reis

  • Amsterdam – Johannesburg met overnachting op vliegveld Johannesburg
  • Vlucht Johannesburg – Durban – transport naar iMfolozi Game Reserve, overnachting in een lodge
  • Start van de trail – 6 dagen en 5 overnachtingen in iMfolozi Game Reserve
  • De laatste overnachting vindt plaats in een lodge bij de zee
  • Vlucht Durban – Johannesburg – Nederland (nachtvlucht)

Outtake gesprek
Reflecteren en vooruitkijken

Terugkomavond
Ervaringen delen en elkaar inspireren in de vervolgstappen

Data 2024

vrijdag 6 tot en met zondag 15 september 2024

Prijs

€ 4.250,- excl. ticket. Hiervan wordt 20% gedoneerd aan Stichting Kenchaan.
Tickets ca. €1050,-

Begeleiding

Deze reis wordt begeleid door Mariette de Bruin en Ian Read, wildernis gids en oprichter van Stichting Kenchaan.

Aanmelden

  • Persoonlijke gegevens

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je kunt het niet bedenken, je moet het ervaren

Laten we eerlijk zijn, het klinkt natuurlijk een beetje raar. 6 Dagen door een park in Zuid-Afrika lopen, met een rugtas, zonder comfort en telefoon, slapen onder de sterren en ‘s nachts de wacht houden in verband met de wilde dieren. En dan ook nog aan de slag met grote of kleine levensvragen…

Maar wat blijkt: in de natuur, zonder prikkels en in stilte, ontstaat rust. Als niks meer hoeft, als je jezelf kunt overgeven aan het moment en als je kunt loslaten, ontstaat er ruimte. Ruimte voor verbinding met de natuur, met de groep en met jezelf.

Van Ian leer je over jouw rol in het grotere geheel. Mariette stemt, ogenschijnlijk op de achtergrond, maar altijd precies waar ze moet zijn, helemaal af op jouw proces. Geen programma of standaard oefeningen, alles vanuit intuïtie en wat er op dat moment moet zijn. Dit klinkt allemaal heel serieus, maar er wordt gelukkig ook serieus veel gelachen…

Als niks meer hoeft, ontstaat er ruimte

Laten we eerlijk zijn, het klinkt natuurlijk een beetje raar. 6 Dagen door een park in Zuid-Afrika lopen, met een rugtas, zonder comfort en telefoon, slapen onder de sterren en ‘s nachts de wacht houden in verband met de wilde dieren. En dan ook nog aan de slag met grote of kleine levensvragen…

Maar wat blijkt: in de natuur, zonder prikkels en in stilte, ontstaat rust. Als niks meer hoeft, als je jezelf kunt overgeven aan het moment en als je kunt loslaten, ontstaat er ruimte. Ruimte voor verbinding met de natuur, met de groep en met jezelf.

Van Ian leer je over jouw rol in het grotere geheel. Mariette stemt, ogenschijnlijk op de achtergrond, maar altijd precies waar ze moet zijn, helemaal af op jouw proces. Geen programma of standaard oefeningen, alles vanuit intuïtie en wat er op dat moment moet zijn. Dit klinkt allemaal wel heel serieus, maar er wordt ook serieus veel gelachen… Kortom, je kunt het niet bedenken, je moet het ervaren.

HR Director Ampère/ Bol.com

Een life changing ervaring

Al enkele weken voorafgaand aan de reis begon het avontuur. Tijdens een persoonlijke intake werd op een professionele en integere wijze het eerste schilletje van de ziel gepeld. Vervolgens leerde ik mijn reisgenoten kennen tijdens een dagbijeenkomst in een inspirerende omgeving. Het was een openbaring om zulke uiteenlopende mensen te ontmoeten met allemaal verschillende achtergronden, maar met allemaal één doel: dichter bij jezelf komen.

Tijdens de trail waren we volledig verstoken van alle elektronische hulpmiddelen. Zo vergeet je binnen de kortste keren de alledaagse verplichtingen en word je niet meer geleefd door de klok. En dat gaf mij de ruimte om na te denken over wat echt belangrijk is. Geen zweverige therapieën, maar gewoon bewust en onbewust met jezelf aan de slag te gaan.

Tijdens en dankzij de reis is er bij mij ergens een knop omgegaan, waardoor ik nu onbevangener met mezelf en mijn omgeving omga. Mijn bewustzijn heeft een boost ondergaan, wat ik tot op de dag van vandaag koester. Alle factoren, samenkomend in de fantastische Zuid Afrikaanse natuur, zorgden voor een life changing ervaring die ik nooit had willen missen.