Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service
Filter by Categories
Geen onderdeel van een categorie

Strategie implementatie

Services

''Take time to deliberate, but when the time for action comes, stop thinking and go in."Napoleon Bonaparte

Strategische planning is niet meer van deze tijd. Strategie is een continu proces van monitoren, aanpassen, innoveren en implementeren, waarbij het MT de schakel tussen markt, klant en organisatie vormt. Dit proces vraagt een continue open dialoog binnen het MT en tussen het MT en haar stakeholders. We zien vaak dat oud denken en een gebrek aan vertrouwen in elkaar het creatieve proces in de weg staat. The Changery gebruikt technieken uit de U-theory om de belemmeringen van MT-leden zichtbaar te maken en verschillende zienswijzen met elkaar te verbinden. Het creëren van vertrouwen in elkaar en in de nieuwe richting is hierbij essentieel.

Iedereen weet dat een strategie ‘van het papier afkrijgen’ de moeilijkste taak van de directie is. Vooral als een strategie ook gedragsverandering op de werkvloer eist. Vanuit onze expertise op zowel gedrag als organisatie, helpen wij het MT regie te voeren bij veranderprocessen. Daarbij versterken we tegelijk zowel de inhoud als het proces.

Begeleiden van het strategieproces

Begeleiden van het strategieproces

Begeleiden van het strategieproces

Wij helpen organisaties bij het creëren van een creatief en ‘open’ strategieproces. Co-creatie tussen leiders, medewerkers, klanten en experts binnen en buiten het bedrijf heeft grote voordelen: je maakt gebruik van de kennis die er al is én je vergroot het commitment voor de strategie. Het also-invented-by-me effect.
In een strak geregisseerd proces, plannen we een aantal strategiesessies. Tussendoor werken (groepen) deelnemers en experts concrete onderdelen van de strategie uit. Deze werkwijze levert een inspirerende, realistische en gedeelde strategie, evenals een “story to tell” voor iedere leider. Dit proces kost meer tijd dan de strategie ontwikkelen in splendid isolation, maar dat is het dubbel en dwars waard.

Organisatie-inrichting

Organisatie-inrichting

Organisatie-inrichting

Je kan er een gortdroog, ‘blauw’ proces van maken. Of je kan de kennis op de werkvloer gebruiken en daarmee de hele organisatie mobiliseren. The profit is in the process. Daarom geloven wij in participatief ontwerpen: zet de juiste mensen bij elkaar en laat hen de organisatie mee inrichten: visie en innovatie, processen, organisatie-structuur, cultuur en leiderschap.
Dit is geen louter rationeel proces. We weten dat de onderstroom grote invloed heeft. We voeren courageous conversations: welke belangen worden niet uitgesproken? We creëren objectiviteit door met het MT strak de regie te voeren en door te werken met scenario’s. We houden het tempo en de energie hoog, met als resultaat creativiteit, gedeelde visie en draagvlak bij medewerkers.

Turnaround change management

Turnaround change management

Turnaround change management

Gebruik de crisis om je mensen mee te krijgen. Ook al spat de urgentie uit de financiële cijfers, zonder gedragsverandering lukt de turnaround niet.
Het is meestal niet alleen de EBITDA die slecht is, dat is slechts de alarmbel. Vaak is ook de moraal van de organisatie laag. Onze turnaround change trajecten beginnen bij ontnuchterend eerlijk te zijn: hoe slecht gaat het echt? Hoe dichten we het lek? Wat moet er anders op korte en lange termijn? Wie moeten er uit? Wie moeten er juist in?
In nauwe samenwerking met het (interim) management, werken we aan het revitaliseren van de hele organisatie: het product, het merk, de leiders, de medewerkers. Het is een taaie klus maar het kan.

Wilt u meer weten? Neem contact op met ons.