Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service

Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Ken je de film Groundhog day? TV-weerman Phil (Bill Murray) ontdekt tot zijn afgrijzen dat hij elke dag opnieuw wakker wordt op 2 februari. Keer op keer dezelfde dag beleven. Dit is eigenlijk een perfecte metafoor voor het menselijk gedrag. We zijn nou eenmaal gewoontedieren en op het moment dat we iets willen veranderen haalt ons brein werkelijk álles uit de kast om ons in onze bekende patronen te houden.

Iets voor mij

Je hebt een leidinggevende positie waarin je veel impact hebt op anderen. Dat kan soms best eenzaam zijn, want vaak kan je je dilemma’s niet zomaar delen met anderen. En regelmatig vind je jezelf terug in je eigen groundhog day. Wie ben je echt en waar sta je voor? Welke impact wil je hebben op je eigen leven? Op je team? Op de wereld? Ben je koersvast en inspirerend voor anderen? Wil je een trendbreuk in jouw taaie patronen en meer impact hebben als leider en als mens?

Wat levert het op

Om bewust stil te kunnen staan bij jezelf is het nodig dat je stopt met alle activiteiten die jou daarvan afleiden. Dat je van een afstand naar jezelf kijkt, je bewust wordt van wat je automatisch doet en waarom je dat zo goed hebt geleerd. Dat vraagt dat je het licht laat schijnen op de donkere hoekjes van jouw bewustzijn. Die stukken waar je liever niet komt maar waar ook de sleutel ligt naar verandering. Aandacht geven aan deze vragen is onze grootste bron van persoonlijk leiderschap. Zo ook Phil: om niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag te beleven moet hij een oplossing zoeken. En gek genoeg komt het turning point  wanneer hij stopt met zich te verzetten, zich overgeeft aan de situatie en er het beste van probeert te maken.

There is a crack, a crack in everything. That’s how the light gets in – Leonard Cohen –

Proces

Wij zetten je in actie én reflectie en dagen je uit om nieuwe, andere dingen te proberen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces. We verdiepen ons in de psychologie van leiderschap en in de oorsprong van jouw patronen. Je leert om te antwoorden in plaats van te reageren, vanuit bewustzijn, in plaats van zoals je het altijd al doet en deed. We maken gebruik van de kracht van de stilte en de natuur. En tijdens een ademsessie leer je om je veel bewuster te worden van wat je lichaam je te zeggen heeft. We gebruiken de groep maar ook belangrijke mensen in jouw omgeving als krachtige versneller van jouw leerproces.

Ingrediënten

 • Intakegesprek waarin we ingaan op de oorsprong van jouw patronen en jouw leervraag aanscherpen
 • Boekje “the soft stuff is always harder than the hard stuff” van Nanja Kolk
 • Feedbackbrieven van 3 van jouw VIPS: een geliefde, een belangrijke werkrelatie en iemand wiens mening je zowel spannend als waardevol vindt
 • De kracht van de stilte
 • Een ademworkshop met Tijn Vuijk.
 • My Nature, na de Masterclass ga je een dag alleen de natuur in. Wij begeleiden je op afstand door middel van opdrachten en podcasts.
 • Outtake gesprek waarin we reflecteren op jouw proces en jouw inzichten nog een stap verder brengen.

Proces

 • Intake
 • Voorbereidingsopdracht
 • 2-daagse Masterclass
 • My Nature (1 dag)
 • Outtake

Data

30 juni & 1 juli, 7 & 8 september en 4 & 5 oktober 2021.
In 2022 is de MasterClass gepland op 24 & 25 januari, 13 & 14 april en 12 & 13 september.
De eerste dag start programma om 10 uur en het eindigt de tweede dag om 17 uur.

Prijs

€ 2.750,- excl. btw. Dit is exclusief overnachting. We raden je aan te blijven overnachten. Ons officemanagement kan dat voor je regelen.

Begeleiders

De workshop wordt begeleid door Mariette de Bruin en Patricia Louridtz

Locatie

Een sfeervolle locatie in de natuur. Neem je wandelschoenen mee want we gaan de frisse lucht opsnuiven.

Aanmelden

 • Persoonlijke gegevens

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.