Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service

Home made

Our signature dishes

Home made

Our signature dishes

Hier lees en luister je onze visie in zelfgeschreven boekjes, artikelen en podcasts. Wij vinden het een sport om de vaak abstracte psychologische literatuur te gieten in een aansprekend verhaal dat voor iedereen te volgen is. Een verhaal waarin je jezelf soms betrapt en met een grote glimlach denkt….”oh ja…ik ook”, herkenbaar.

We willen een verhaal vertellen dat je inzicht geeft, in beweging brengt en je hardop laat schaterlachen. Fijn dat je niet de enige bent met al die rare gewoontes….toch? Een verhaal dat je meteen wilt forwarden naar vrienden en collega’s. Dan is het echt een signature dish.

Onze boekjes

The Soft Stuff

Persoonlijk Leiderschap begint bij leren onbevangen waar te nemen. Maar wij mensen zijn helemaal niet onbevangen, want we zitten vol met ervaringen, herinneringen, gedachten, emoties en oordelen. Een hele kakofonie speelt zich binnen ons af. Dus begint de reis naar onbevangen waarnemen met het leren herkennen van patronen in deze kakofonie. Eerst binnen jezelf. Want om chocola te maken van anderen, zal je eerst jezelf moeten begrijpen.

Awakened… now what?

Vier jaar na de cliffhanger aan het einde van het boek “The Soft Stuff …” verschijnt het vervolg “Awakened, now what?”. Gelukkig, het ego hoeft de deur niet uit. Lees nu alvast een voorproefje van het boek dat later dit jaar uitkomt
(e-book en print).

Onze podcasts

Verandering – Theory U

The Changery – In deze podcast wordt Nanja Kolk geïnterviewd over hoe je diepgaande transformatie kunt creëren, bij jezelf en ook bij anderen, zoals in een organisatie. Maar zonder zogenaamde spiritual bypassing: wat betekent dat je de bocht afsnijdt door net te doen alsof je verlicht bent. Bijna niemand is namelijk echt verlicht. We zijn allemaal mensen met ego’s en behoeften en instincten en kleinzielige gedachten over anderen en over onszelf. En daar is helemaal niks mis mee. Want we zijn tegelijk ook helden, onbaatzuchtig, liefdevol en moedig.

Jouw team Thuis

The Changery – In deze tijd wordt alles wat er speelt in onze relaties zichtbaarder, zowel de scheuren als het licht, omdat we meer samen zijn dan ooit. Het brengt bijzondere en dierbare momenten maar het vraagt ook een groot aanpassingsvermogen, opoffering en geduld. Patricia Louridtz vertelt over dynamieken die ontstaan in liefdesrelaties en misschien helpt het jou om beter te begrijpen waarom je doet zoals je doet if the shit hits the van, én geeft het ruimte om te bouwen aan de verbinding met jouw geliefde.

No pain No gain

The Changery – In deze podcast vertelt Nanja Kolk je over transformatie en hoe je niet kunt groeien zonder pijn. Niemand houdt van pijn, pijn sucks. Niets is dan ook menselijker dan pijn vermijden, maar tegelijk blokkert pijnvermijding alle echte transformatie.

Controle en overgave

The Changery – in deze serie podcasts neemt Patricia Louridtz je mee in de ondoorgrondelijke wereld van de mens. Want ook al lijken sommigen van ons een open boek, is het niet zo dat we ergens allemaal een sfinx zijn: raadselachtig, mysterieus en met verschillende gedaantes en krachten. In deze editie onderzoekt zij het onderwerp controle en overgave. Een tegenstelling of zijn het 2 kanten van dezelfde medaille? Ze gaat hierover in gesprek met haar vader en Morten Hjort, directeur van Phoenix opleidingen.

Onze columns

Schaam je rot

Schaamte werkt als een handrem op ons vrije denken, onze creativiteit en ons levensgeluk. Praten over schaamte roept nóg meer schaamte op en daarom houden we het liever binnen. Zo snoert onze schaamte ons de mond en krijgt het grip op ons leven. In een serie columns gaat Mariette de Bruin samen met de lezer op reis naar de bron van het schaamrood op onze kaken.