Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service
Filter by Categories
Geen onderdeel van een categorie

Cases

Een productiebedrijf in de voedingsindustrie worstelt al jaren met een cultuur waarin wantrouwen, angst en verkokering onuitroeibaar lijken te zijn.

Alle voorgaande verbeterpogingen en programma’s zijn gestrand, en niemand gelooft nog dat het ooit beter zal worden. De klant baalt en loopt naar de concurrent, het moederbedrijf is ontevreden.

The Changery start met een baanbrekend persoonlijk programma voor het MT. Zowel leiderschap (wat vraagt het bedrijf van jou?) als persoonlijk leiderschap (wat heb jij zelf te veranderen?) komen aan bod. Na een drietal tweedaagse sessies, elke keer een nieuwe U-bocht, is de kou uit de lucht. Het gaat met een hoop emotie gepaard, maar nu kunnen mensen weer vrijuit praten en is er eindelijk weer ruimte voor dialoog en samenwerking.
In de volgende stap trekken we samen met het MT de top-50 aan boord en daarna de volgende 100. In gemengde groepen, tegen de verkokering, doorlopen ook zij een persoonlijk ontwikkelingstraject. In deze sessies knettert het net zo hard als in het MT. Het effect is overweldigend.
Als laatste stap trainen we de teamleiders om met hun teams aan continu verbeteren te werken.

Een dameskledingketen van 45 winkels verkeert in zwaar weer. De crisis hakt zwaar in de kledingindustrie, en duurt langer dan verwacht.

De omzet maakt een diepe knieval, terwijl de kosten langzaam oplopen. De cijfers zijn zodanig dat het bedrijf niet lang meer op eigen benen kan blijven staan. Het bedrijf heeft te lang stil gestaan, en dit is te zien aan de lage merkbekendheid, de inrichting van de winkels, de collectie en het personeel.

The Changery en een marketingreclamebureau ondersteunen de algemeen directeur en het managementteam bij het revitaliseren van de organisatie. Het merk wordt nieuw leven ingeblazen en dit wordt vertaald naar de collectie, marketing, het versterken van de driehoek inkoop/ontwerp/verkoop, en een zelfsturend winkel-ontwikkelprogramma.

Een IT-bedrijf maakt zich los van haar moederorganisatie en moet op eigen benen staan. Concurrerend zijn blijkt moeilijker dan verwacht en ook intern is er weinig houvast.

Ze zijn snel gegroeid, en nu weten medewerkers eigenlijk niet goed wat ze moeten doen. Het is ieder voor zich. Medewerkers en leidinggevenden hollen van incident naar incident. De teamleiders hebben weinig kaas gegeten van het leidinggeven aan mensen. Laat staan van het integraal veranderen van de organisatie.

The Changery ondersteunt het MT en de teammanagers bij het leren leiden van de organisatie, en bij het ontwikkelen en implementeren van de noodzakelijke veranderingen: een horizontaal ingerichte organisatie, een operational excellence programma, ‘agile’ werken en gedragsverandering.

Snelgroeiende branche van internationaal chemiebedrijf kampt met groeipijn.

Medewerkers klagen over gebrek aan transparantie, vertrouwen en spreken elkaar moeizaam aan. Samenwerking verslechtert waardoor de slagkracht naar de markt stagneert. Het snelgroeiende bedrijf heeft moeite de cultuurverandering vorm te geven.

The Changery traint alle medewerkers in het geven, vragen en ontvangen van feedback. Vanuit herkenbare persoonsprofielen worden onderlinge dynamiek en herkenbare patronen blootgelegd. Door dit begrip en veel te oefenen met feedback op elkaar ontstaat een gemeenschappelijke taal en een referentiekader om op door te pakken. Door intervisie en coaching wordt een individuele impuls gegeven aan de ontstane verandering.

Een energiebedrijf krijgt te maken met meer veranderingen dan ze gewend was: toegenomen concurrentie, een veeleisende klant, behoefte aan duurzaamheid en snelle technologische ontwikkelingen.

De organisatie staat aan de vooravond van een periode van veel verandering. Veerkracht is nodig bij alle leidinggevenden en medewerkers. The Changery ontwikkelt een programma dat de leidinggevenden helpt bij het omgaan met onzekerheid, weerstand, en soms harde besluiten.

Gedurende de loop van het traject bleek pas hoezeer hun veerkracht op de proef zou worden gesteld. We stuurden ze op een surfplank weg en toen kwam er een orkaan voorbij. Maar juist de onstuimige ontwikkelingen bij het bedrijf hebben er voor gezorgd dat alle managers uit hun comfort zone stapten en middenin de stretch zone terecht kwamen. En soms helaas ook in de panic zone… The Changery leerde de deelnemers over change management en persoonlijke groei en begeleidde hen in het maken van een grote stap in hun ontwikkeling als leider en als mens.

Een commercieel bedrijf heeft een dynamische, jonge cultuur. Alles draait om sales en marketing.

Het is een succesvolle organisatie met een optimistische, vrolijke sfeer. Verliezen, daar houden ze niet van. Hoewel de meeste medewerkers assertief zijn, vindt niet iedereen het gemakkelijk om zich vrij uit te spreken. Tegelijk hebben ze een collectieve allergie voor alles wat soft is en moeilijke dingen worden liever weggelachen.

Bij het management en in de teams ontstaat steeds meer urgentiebesef om de onderlinge samenwerking te verbeteren en het lerend vermogen te vergroten. The Changery coacht op een manier die bij dit bedrijf past. Confronterend, zonder poespas, met humor en een lange adem.

Een van de interventies waar The Changery bij ondersteunt is het werken met intervisie. Intervisie helpt ze te leren reflecteren en zich expliciet uit te spreken. Zowel binnen als tussen de afdelingen. Hierdoor ontstaat meer openheid en onderling begrip. Na een periode van begeleide intervisie, traint The Changery een groepje getalenteerde medewerkers om zelf de sessies voor hun collega’s te begeleiden.

Impasse in het het ontwikkelen van een breed gedragen visie tussen professionals in de gezondheidszorg.

The Changery ondersteunt het bestuur van de samenwerkende eerste en tweede lijn professionals in het ontwikkelen van een heldere en breed gedragen visie op samenwerking. De partijen worden bij elkaar gebracht en de “courageous conversations” worden gevoerd. Stap voor stap ontstaat er weer vertrouwen in elkaar en in het veranderproces en wordt er een gezamenlijke visie gevormd. Dit geeft veel energie en motivatie om samen verder te gaan.

 

 

De uitdaging die al snel aan de horizon opdoemt is het overbruggen van cultuurverschillen.

Maar ook het samenwerken en beïnvloeden van elkaar in horizontale relaties blijkt in het moederland geen appeltje eitje. Voor de vakinhoudelijke afdelingen zonder hiërarchische strepen een flinke klus.

The Changery ontwerpt een op maat programma dat nauw aansluit bij de business context. We werken tijdens de tweedaagse training op de gedragsstroom: we reflecteren op praktijksituaties en proberen nieuw gedrag uit. We werken daarnaast ook op een diepere stroom van bewustzijn: wat drijft je om te doen wat je doet? Met welke filter (overtuigingen/ normen)  kijk je naar deze situaties? Door deze filter te ‘’ontmaskeren’’ ontstaan er nieuwe keuze mogelijkheden, om in bepaalde situaties je anders op te stellen, ander gedrag te kiezenSoms worden de meest vertrouwde patronen ter discussie gesteld. Niet altijd even comfortabel, maar achteraf vaak opluchting en veel inzicht. En ondertussen ook stiekem aan de onderlinge (team)relatie gewerkt.