Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
job
case
team
service
Filter by Categories
Geen onderdeel van een categorie
Cases

Cultuurontwikkeling

Een productiebedrijf in de voedingsindustrie worstelt al jaren met een cultuur waarin wantrouwen, angst en verkokering onuitroeibaar lijken te zijn.

Alle voorgaande verbeterpogingen en programma’s zijn gestrand, en niemand gelooft nog dat het ooit beter zal worden. De klant baalt en loopt naar de concurrent, het moederbedrijf is ontevreden.

The Changery start met een baanbrekend persoonlijk programma voor het MT. Zowel leiderschap (wat vraagt het bedrijf van jou?) als persoonlijk leiderschap (wat heb jij zelf te veranderen?) komen aan bod. Na een drietal tweedaagse sessies, elke keer een nieuwe U-bocht, is de kou uit de lucht. Het gaat met een hoop emotie gepaard, maar nu kunnen mensen weer vrijuit praten en is er eindelijk weer ruimte voor dialoog en samenwerking.
In de volgende stap trekken we samen met het MT de top-50 aan boord en daarna de volgende 100. In gemengde groepen, tegen de verkokering, doorlopen ook zij een persoonlijk ontwikkelingstraject. In deze sessies knettert het net zo hard als in het MT. Het effect is overweldigend.
Als laatste stap trainen we de teamleiders om met hun teams aan continu verbeteren te werken.

Wilt u meer weten? Neem contact op met ons.